The Pressed - Shook

Jeg må begynne med å si at dette er en veldig innholdsrik og spennende sang, til tross for sin lavmælthet. Her fikk jeg en positiv og hyggelig auditiv overraskelse på tidligtoget mot Oslo denne marsdagen!

The Pressed er et alternativt indierock/folk band basert i hovedstaten. Til tross for at de som band er relativt ferske, er det ingen tvil om at dette er musikalske folk som veit hva de driver på med. Med sin første EP «Aroma» utgitt i 2023, er det bare å være utålmodig som meg, og håpe på mer snart, for dette gir mersmak!

“Shook” er en låt som er inspirert av den mørke og grå nordiske vinteren, en sang om sorg og ensomhet, men som gradvis flyter av gårde mot en lysere og mer levende vår. Til tross for dens til dels dystre påvirkning og tematikk, føler jeg fortsatt at dette er en sang som bare flørter litt med meg fra start til slutt, blir litt smigra liksom. Jeg er sikker på at dere forstår hva jeg mener, dette er en låt som gir deg små winks og søte smil her og der, så du sitter og rykker på smilebåndet, men må passe på så ingen ser deg for da rødmer du.

Et utrolig godt komponert låt, harmonisk, flytende, fin og balansert med kreative innspill som løfter låta veldig.

Her synes jeg The Pressed har gjort en utrolig god jobb med å produsere en behagelig og unik låt uten å gå helt safe, men faktisk benytter seg av en egen kreativ energi som jeg mener gjør denne låta unik i sin sjanger. Synthen på slutten av låta er liksom toppen av kaka som signer, sealer og delivers, mer av dette!!!

Pernille Lyngsnes