Hammok - look how long lasting everything is moving forward for once

Endelig er debutplata til Hammok her! Nå skal vi kose oss med utømmelig energi som bare gir og gir! Buckle up folks, her kommer ei kompromissløs plate som kan få den sterkeste verdensborger til å kapitulere.

Jeg skal være helt ærlig å innrømme at jeg har hatt litt skrivesperre i det siste, så det har vært litt (veldig) vanskelig å kommet i gang med skrivinga her. Dette er et så godt gjennomført album at jeg sliter med å finne ut av hva jeg skal skrive, hvordan kan jeg formulere det jeg tenker best mulig uten at det bare blir de samme gjentagende tankene om igjen? En tilnærmet umulig jobb når det du skal skrive om gjør deg litt mållaus liksom, men etter en liten peptalk med sjefen sjøl (Patrick), som er skikkelig flink, smart og kul, så fikk vi sparka i gang tastaturet. Here we go! 

Helt siden pandemien sto på som verst, har Hammok produsert og gitt ut en haug med solide singler som matcha energien mange av oss gikk med da. Den frustrerende følelsen av at alt står stille, men du vil bare framover, du vil rase fra deg, du nærmest eksploderer med kreativ energi, men får ikke noe utløp eller passende stimuli. Vel, til tross for tilstandene både da og nå, synes jeg Hammok har klart seg meget godt, og de har absolutt brukt denne energien i deres favør. Energien kan nærmest oppleves som et langvarig elektrisk støt i hele kroppen gjennom nyplata deres, litt som å ta seg en svømmetur med brødristeren! (anbefaler ikke å gjøre sistnevnte altså, hør heller på Hammok sin debutplate!)  

Jeg skreiv en liten sak om singlene H.F.D. og Wannabe (Billboard No.1) når de kom i slutten av november, og mener å huske at jeg skreiv noe som dette «Jeg har trua på at albumet trioen slipper, vil resultere i en del bakoversveiser og svidde øyenbryn, bare å lene seg bakover og ta imot trykkbølgen». Da kan jeg gladelig meddele at jeg er blitt synsk, for det var akkurat det som skjedde når jeg hørte gjennom skiva i alle fall! 

Hammok er full power, stort sett så hamres det løst med rytmiske utbrudd som glir over i utrolig fine og uforventa partier som komplementerer det harde så sinnsykt bra. Vokalen er upåklagelig, og kler musikken som en Adidas tracksuit kler en slav squat, sånn skal det gjøres! 

Hammok er utrolig allsidige i sin egen lyd, det er så kult å høre alt fra noisy hardcore, til punk og til litt mer progga punkrock i ett og samma album.
Ei utrolig interessant og dynamisk plate, helt nydelig gjennomført, helt riktig mengde eksplosiv energi, jeg er overbevist om at dette kan bli en av årets feteste utgivelser. Fytti som det fenger og sparker fra seg! 

Jeg føler at Hammok er et band alle kan like uansett hvor i sjangerland du er, de flyter over i flere felt og det funker helhetlig ekstremt bra. 

Jeg har viba så sinnsykt med Brainrotresperation, en så relevant sang, med en utrolig fangende basslinje som bare holder deg i en emosjonell state of «har lyst å demolere alt rundt meg» helt til du flyter avgårde på en svær, myk sky på slutten av låta og inn i eufori! For mitt kaotiske rothue som ofte ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg, ble jo dette en klar favoritt! 

Ikke bare er Hammok utrolig dyktige på det instrumentale og litt komplekse lydbildet, de er veldig gode på låtskriving også. Med tekster man ofte forstår energien bak uten dyp analyse, en smart og velformulert gjeng som jeg gleder meg til å følge med videre på! 

Kort oppsummert, en sterk, konsekvent, og solid utgivelse. Her er det bare å bli betatt av energien og la seg rive med, bråk mer, føl mindre! 

Setter stor pris på denne plata, takk til Hammok for en jævlig bra produksjon! 

Pernille Lyngsnes