Daman Shurek - Sunshine

Når jeg tenker meg om, er februar den perfekte måneden for hardcore. Været er kaldt, regn og vind om en annen, og plutselig et lite vindu av vår med fuglekvitter, mildvær og tanker om krabber på kaia før SIKE! Snøstorm i fjeset.

Hardcore er litt sånn, og akkurat denne februaren kan vi glede oss over Daman Shureks debutalbum “Sunshine”, som med sin humoristiske tolkning og tekniske gjennomføring gir meg energi på en måte som bare denne sjangeren kan, bare fordi den kan.

Hele albumet er et kompakt maskineri med en til tider snakkende, nesten melodiøs, roping ved vokalist Håkon Sakseide, et friskt pust i mengden av ulike typer screaming innen denne sjangeren. Tov Espelid jakter på gull i VM i fort, kort og energisk gitar, og jeg skal heie på han helt inn til målstreken, for HEKKAN, dette er fett!

For noen år siden så jeg dem live da de meiet ned en stakkars liten venue som et godstog av feit bass, svette og vibrerende energi, og nå har de altså klart det kunststykket å ta med seg den samme intensiteten inn i lydfestet format. Jeg føler et behov for å slå til noen, på en god måte.

Nå skal jeg inkludere noe jeg ikke pleier i platemeldinger, men her gjør jeg et unntak, fordi det er morsomt og ingen kan stoppe meg. Nyt mine umiddelbare assosiasjoner i timestamper til låta Pink:

00:01 - Doomy industrielt, fett

00:25 - Jeg håper du drikker masse te med honning etter dette

00:50 - Nå bikker det

01:05 - Er jeg i Berlin

01:23 - Der ja

01:56 - Sinnet til hundre femåringer som ikke vil legge seg etter barneTV

02:03 - Jaaa kan noen lage en dystopisk action sci-fi film kun for å få med denne musikken

02:57 - Jeg ser for meg at Chernobyl hørtes sånn ut

03:34 - Begrav meg i gjørme

04:34 - Herregud få meg opp igjen

04:39 - Hodedeng

04:45 - Har noen en sigg

Der har du det! Et bunnsolid album fra Daman Shurek, krydret med en god dose humor og godt teknisk gjennomført av tre habile galninger.

Live Rasch