Barren Womb - Chemical Tardigrade

La meg introdusere dere for et band som gjør meg stolt av å være fra Trondheim, byen som i 2011 fikk æren av å være Barren Womb´s fødested.

…Men før vi begynner, det er nemlig et lite problem som har oppstått… Barren Womb har jo nå produsert et så sinnsykt bra album, at jeg vet ikke hva jeg kan skrive for å do it justice. Det er noe jeg oppriktig sliter med i denne stund, har bare mista helt mål og mæle etter å ha pløyd igjennom denne fantastiske produksjonen, men jeg skal gi det et solid forsøk!


Lo and behold, Chemical Tardigrade, Barren Womb sitt femte kruttfylte album!

Altså, dette albumet er noe av det råeste, hardeste og deiligste jeg har hørt på lenge. Du vet den følelsen du får hvis du står litt for nære kanten på et stup, du vet at du ikke skal falle ned, men du kjenner det likevel i hele kroppen, akkurat sånn føles denne plata ut! Som en intens og ekte jeg-lever-følelse.
Det at en twopiece kan produsere lyd som skulle tilsvart et fullverdig band er bare så utrolig rått, jeg håper Timo og Tony skjønner hvor fett det de gjør faktisk er! Det er så rått, hardt, eksplosivt, tidvis seigt, og bare gjennomgående bunnsolide saker som rokker ved trygghetsfølelsen til usolide saker.

Hvis du trenger en oppskrift på hvordan lage fet noiserock og hardcore/punkrock, så har Barren Womb svaret.

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har vært fan i mange år, bare sånn hvis ingen skjønte det..

Chemical Tardigrade har gått på repeat hos meg siden 16.februar, og det kommer den nok til å fortsette med ei god stund framover. Den perfekte balansen mellom tromminga til Timo og riffene til Tony, samt en fantastisk fin kombinasjon av begge sine vokaler, altså her har du alt du trenger! Det er jo på sett og vis minimalistisk noiserock, men likevel så fullverdig og maksimalt i sin helhet, paradoksalt, I know! Jeg tror det skal litt til å skape den kraften i musikken sin som Barren Womb klarer, det krever svært mye å få til dette, så vil igjen bare påpeke hvor utrolig fett dette faktisk er!

Et helt fantastisk godt levert album av to dyktige og allsidige musikere. Hadde jeg operert med det der terningkastopplegget så hadde jeg sagt meg blankt enig med Dagsavisen´s konklusjon.

Send meg en melding om du hører noe som er fetere enn Campfire Chemist og Dung Lung da, for det skulle jeg gjerne likt å hørt..

Avslutningsvis, en oppfordring til alle som kan, dere bør virkelig oppleve denne duoen live! Dere synes det er fett å høre på Barren Womb hjemme? Vel, hvordan tror du det er å høre de live da? Let me tell you, det er som å få juling og kos av en hyggelig men streng tornado, presist sånn som det skal føles ut. Pell dere ut å se Barren Womb, allihopa!

Pernille Lyngsnes